Zo vergeet je nooit meer uren te schrijven met Timi

We krijgen vaak de vraag of we tips hebben om het registreren van uren met Timi niet te vergeten. En we zijn de eersten om toe te geven dat het best pittig is een nieuwe gewoonte aan te leren. Maar het kán wel! Daarom geven we je graag een paar tips zodat je Timi nooit meer vergeet.

Denk aan het resultaat

Iets doen of juist niet doen heeft uiteindelijk te maken met motivatie. Bedenk daarom goed waarom je Timi bent gaan gebruiken. Wat is je doel? En wees ook gewoon een beetje kritisch op dat doel. Houd je bijvoorbeeld alleen je uren bij voor de belastingdienst? Dat is misschien wel niet de intrinsieke motivatie die je nodig hebt om het netjes bij te houden. Wij geloven dat Timi meer is dan alleen een tool om te voldoen aan een administratieve plicht. De echte meerwaarde zit in het feit dat je kunt zien hoe je werkt, waar je tijd heengaat, of je ureninschattingen kloppen. En uiteindelijk kan Timi je dus helpen bij je time management waardoor je efficiënter kunt werken. Natuurlijk kan het uiteindelijke doel per persoon verschillen. Zo lang jij maar weet waarom je Timi gebruikt en hoe zich dat verhoudt tot jouw langere termijn plannen met je baan of business. En herinner jezelf daar regelmatig aan. Dat motiveert.

Vertrouw op Timi's herinneringen

Standaard staat voor iedereen de dagelijkse herinnering optie aan. Op deze manier zorgt Timi ervoor dat je aan het einde van je werkdag een e-mail ontvangt wanneer je nog geen uren hebt geboekt. Veel van onze klanten zijn op deze herinnering gaan vertrouwen als basis voor hun urenregistratie gewoonte. Hierdoor hoef je er zelf niet meer aan te denken en kun je je volledig focussen op wat echt belangrijk is, want Timi herinnert je wel.

Maak Timi favoriet

Klinkt simpel, is het ook: zet Timi in je favorieten. Zo ben je in één klik precies waar je moet zijn. Hoe makkelijker je het jezelf maakt, hoe eerder je het ook echt doet.

Timi als startscherm

Ook een heel simpele ingreep, maar zeker zo effectief. Als je Timi je startscherm maakt in je favoriete webbrowser, is het elke keer eventjes in beeld. En hoe vaker Timi in beeld is, hoe eerder je er aan denkt om die dag je uren te registreren. Maak je veel gebruik van Timi op je smartphone? Voeg Timi dan toe als web-app aan je beginscherm!

Timi reminder in je agenda

We sturen elke Timigebruiker een mail aan het einde van de dag als er geen uren zijn geschreven. Dat werkt goed voor veel gebruikers. Echter, niet voor iedereen. Want niet iedereen heeft eenzelfde werkritme. Je kunt zelf een reminder aanmaken in je agenda op een tijdsstip waarop jij vaak je uren schrijft. Als je bijvoorbeeld je week in gaat plannen, zou je na elke grote klus of elk cluster uren een reminder kunnen aanmaken zodat je zeker weet dat je er op gewezen wordt dat je de uren even schrijft. En gebruik je een tool voor je todo-lijst zoals Wunderlist ? Daar kun je een dagelijkse taak aanmaken zodat je elke dag even wordt herinnerd. Dat werkt overigens ook gewoon op de old skool papieren todo-lijstjes.

Gebruik de Pomodorotechniek

We kennen allemaal van die dagen die voorbij vliegen in sneltreinvaart. Met de Pomodorotechniek deel je je dag op in blokjes van 20-25 minuten en word je er aan herinnerd om steeds even een korte pauze te nemen. Gebruik die pauze om in Timi te noteren wat je hebt gedaan in die 20 minuten. Kost je namelijk maar een halve minuut en heb je nog 4,5 minuut over om te ontspannen. En je vergeet nooit meer waar je aan hebt gewerkt.

Oh ja: en denk dus aan het resultaat. Dat maakt het echt makkelijker om dit (of eigenlijk alles) aan te leren. Wat is jouw motivatie om Timi te gebruiken? Wat wil je bereiken? En heb jij nog andere tips om de urenregistratie gewoonte te verstevigen? Laat het ons weten!

Geschreven door Rowan op 14 november 2018

We helpen je graag op weg!

We leren je graag beter kennen. Je kunt ons dan ook altijd bereiken via e-mail en telefoon voor vragen, opmerkingen, feedback, complimenten of zelfs als je alleen maar even een praatje wil maken.

Wist je dat...
  • Een applicatie in de cloud is? Je geboekte uren zijn altijd en overal online beschikbaar en op ieder device beschikbaar.
  • Veilig, betrouwbaar en altijd bereikbaar dankzij partners als Stripe, Cloud66 en DigitalOcean.
  • 14 dagen gratis en vrijblijvend te proberen.
  • Na de proefperiode maar € 7 (ex. BTW) per gebruiker per maand.