Timi en de WBSO

Steeds meer ondernemers maken gebruik van de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk). Met deze regeling kunnen zij de loonkosten van R&D projecten verlagen. Eén van de belangrijkste spelregels die het Ministerie van Economische Zaken echter hanteert is het kunnen overleggen van een waterdichte urenadministratie.

Het Ministerie verwacht een overzicht per werknemer waarin aangegeven is op welke dag hoeveel uur aan welk project is gewerkt. Daarbij moet de administratie kloppen met de verlof- en ziekteregistratie. De registratie van de uren moet binnen tien werkdagen bijgewerkt worden wanneer er WBSO werkzaamheden plaatsgevonden hebben en deze regel geldt gedurende het gehele project.

Ondertussen houden al een aantal van onze klanten met succes hun WBSO projecten bij in Timi. Het gemak waarmee je uren invoert zorgt ervoor dat de administratie dagelijks up to date blijft en men dus nooit in de buurt van deze 10 werkdagen komt. (De ervaring leert ook dat het achteraf invullen van uren het beste op de dag zelf plaats kan vinden. Hoe later, des te minder nauwkeurig).

Timi kan je dus enorm helpen in het bijhouden van deze administratie. Mocht je wellicht al een (gedeeltelijke) administratie in bijvoorbeeld excel hebben liggen en je zou graag overstappen naar Timi, stuur ons dan een mailtje en we helpen je graag met het importeren van je uren.

Bronnen:

WBSO voor 2014 aanvragen, en dan? Focus op Speur en Ontwikkelingswerk 2012.

Geschreven door Rowan op 11 maart 2014

We helpen je graag op weg!

We leren je graag beter kennen. Je kunt ons dan ook altijd bereiken via e-mail en telefoon voor vragen, opmerkingen, feedback, complimenten of zelfs als je alleen maar even een praatje wil maken.

Wist je dat...
  • Een applicatie in de cloud is? Je geboekte uren zijn altijd en overal online beschikbaar en op ieder device beschikbaar.
  • Veilig, betrouwbaar en altijd bereikbaar dankzij partners als Stripe, Cloud66 en DigitalOcean.
  • 14 dagen gratis en vrijblijvend te proberen.
  • Na de proefperiode maar € 7 (ex. BTW) per gebruiker per maand.