Onze favoriete tools voor productiever werken

Timi is ontstaan uit een behoefte aan meer grip op onze tijd. Weten waar we mee bezig zijn en hoe lang. Zo kunnen we steeds zien of we niet te veel tijd kwijt zijn aan dingen die we eigenlijk niet zo leuk vinden. Want: eigenlijk willen we de hele dag alleen maar mooie dingen maken. En wie wil dat nou niet?

Daarom zijn we ook dagelijks bezig met het vinden en testen van tools die ons helpen dingen sneller en beter te doen. Wij zetten ze graag voor je op een rijtje. Dus hierbij 5 tools waar wij groot fan van zijn en die je productiviteit verhogen:

Things: To do lijsten voor Mac

Heb je een Mac? Dan is dit de ultieme task manager. Met Things maak je in een oogwenk lijstjes met de dingen die je moet doen en heb je altijd overzicht. Mooi en simpel design, makkelijk in het gebruik en vooral erg functioneel. En: ze hebben ook een iPhone app, inclusief Apple Watch mogelijkheid.

Het is niet de goedkoopste in zijn soort met een aanschafprijs van €49,99, maar wij vinden het de prijs meer dan waard. Download Things in iTunes.

Een gratis optie en ook geschikt voor Windows, want web-based: Wunderlist. Probeer daarmee eerst eens uit hoe het werken op basis van todo-lijsten jou bevalt, kun je daarna altijd nog overstappen!

IA Writer - The Writing Machine

Sorry, Windows gebruikers, weer een Mac-app. Wel een hele goede als je veel moet schrijven: IA Writer. Het schermvullende beeld zonder poespas zorgt dat je heel gefocust aan het werk bent en je kunt alle tekstverwerkingsopties bedienen met je toetsenbord. Dat scheelt echt ontzettend veel tijd.

IA Writer is er voor Mac, iPhone en Android en kost €9,99. Je mag het gratis drie weken proberen op je Mac.

Skype - vergaderen over afstand

Hoeven we eigenlijk niet uit te leggen. Hoewel: er zijn nog best wat mensen met Skype-terughoudendheid. Probeer het gewoon eens uit! Scheelt heel veel reistijd, tijd is kostbaar en Skype is gratis ;).

Screenhero - Screen sharing

Werk je op afstand samen met andere teamleden? Met Screenhero kijk je gemakkelijk met elkaar mee en werk je zelfs samen op een scherm. Ideaal voor ontwikkelaars. En onlangs zijn ze samengegaan met een van onze andere favo tools: Slack.

Slack - Chatroom en notificatie centrum

Communicatie met andere teamleden of klanten en dan echt heel erg makkelijk? Dat doet Slack. Vergeet alle andere tools die je nu gebruikt, Slack is it. We schreven er eerder al eens blog over. Met de gratis versie van Slack kom je voor de dagelijkse dingen al een heel eind. Heavy users betalen vanaf $6,- per maand, per gebruiker. Check Slack.

Oh ja. En natuurlijk gebruiken we Timi :).

We hopen dat we je hebben kunnen inspireren met deze tools voor productiever werken. We zijn altijd nieuwsgierig naar nieuwere en betere tools, dus deel vooral ook jullie tips en ervaringen!

Geschreven door Minke op 5 mei 2015

We helpen je graag op weg!

We leren je graag beter kennen. Je kunt ons dan ook altijd bereiken via e-mail en telefoon voor vragen, opmerkingen, feedback, complimenten of zelfs als je alleen maar even een praatje wil maken.

Wist je dat...
  • Een applicatie in de cloud is? Je geboekte uren zijn altijd en overal online beschikbaar en op ieder device beschikbaar.
  • Veilig, betrouwbaar en altijd bereikbaar dankzij partners als Stripe, Cloud66 en DigitalOcean.
  • 14 dagen gratis en vrijblijvend te proberen.
  • Na de proefperiode maar € 7 (ex. BTW) per gebruiker per maand.