Slack: onze chatroom en notification center

Tijdens de ontwikkeling van Timi werken we veel op afstand. Slechts een paar maanden per jaar delen we daadwerkelijk een fysieke ruimte. Ondanks de afstand is het belangrijk goed te blijven communiceren, zonder al te veel overhead van allerlei vervelende tools.

Het afgelopen jaar hebben we een aantal commmunicatie tools geprobeerd. We zijn begonnen in Basecamp, wat al snel te groot en te omslachtig bleek voor een team van twee. Wat geschikter voor een duo leek Kickoff. Deze simpele Mac App heeft ons een hele poos gediend als chatroom en ToDo manager. Maar naarmate Timi groeide, en er bijvoorbeeld meer e-mail verkeer kwam, bleek Kickoff echter te beperkt. Een simpel voorbeeld is het ontbreken van een zoekfunctie in de chatroom, waardoor het haast onmogelijk is iets terug te zoeken van een paar weken oud.

Een voorbeeld van een Slack chatroom

Slack

Sinds twee maanden gebruiken we Slack en dat is een feest! Slack zorgt ervoor dat je al je communicatie op één plek plaatsvindt, precies wat wij zochten. Naast een chatroom waarin onze gesprekken en discussies plaatsvinden gebruiken we Slack voor alle notificaties vanuit Timi die normaal gezien per e-mail binnenkomen. Zo vertelt Slack ons nu bijvoorbeeld wanneer een trial verlopen is en hoeveel nieuwe aanmeldingen er zijn. Maar ook Appsignal laat ons via Slack weten als er een fout optreedt in de app en wanneer er een nieuwe versie gedeployed is. Voor het Timi Backlog gebruiken we inmiddels Pivotal, en ook deze updates komen binnen in Slack. Dit zijn maar een paar voorbeelden die wij gebruiken, maar mogelijke integraties zijn haast eindeloos. En als de integratie met jouw favoriete app nog niet bestaat dan kun je gewoon zelf maken.

Slack bespaart ons niet alleen een hele berg e-mail, maar het maakt het werk ook een stuk overzichtelijker. Alle berichten op één plek zodat we ze snel terug kunnen vinden zonder het risico te lopen dat ze per ongeluk verwijderd worden.

Geschreven door Rowan op 27 maart 2014

We helpen je graag op weg!

We leren je graag beter kennen. Je kunt ons dan ook altijd bereiken via e-mail en telefoon voor vragen, opmerkingen, feedback, complimenten of zelfs als je alleen maar even een praatje wil maken.

Wist je dat...
  • Een applicatie in de cloud is? Je geboekte uren zijn altijd en overal online beschikbaar en op ieder device beschikbaar.
  • Veilig, betrouwbaar en altijd bereikbaar dankzij partners als Stripe, Cloud66 en DigitalOcean.
  • 14 dagen gratis en vrijblijvend te proberen.
  • Na de proefperiode maar € 7 (ex. BTW) per gebruiker per maand.