Werken op afstand: De koffiebar

De afgelopen jaren heb ik veel als freelance ontwikkelaar gewerkt. Vooral bureaus uit Amsterdam huren mij in en verwachten dat ik op locatie kom werken.

Eind vorig jaar heb ik me echter voorgenomen om bij het aannemen van nieuwe projecten te vragen of ik remote mag werken. Bij de meeste van mijn klanten blijkt dit geen probleem te zijn!

We werken natuurlijk aan Timi al een jaar op afstand samen en dit bevalt erg goed. Maar sinds januari werk ik nog meer vanuit huis en ik merk dat het ontzettend goed werkt voor mij. Thuis beschik je over je eigen omgeving, rust, je eigen computer setup en minstens zo belangrijk; je eigen koffie.

Ik moet echter toegeven dat ik me na een week thuiswerken soms ook wel een beetje eenzaam ga voelen, daarom ben ik begonnen met een klein experiment. Ik werk nu een aantal dagen in de week in de ochtend thuis; 's morgens is namelijk mijn meest productieve tijd. En na de lunch loop ik naar de stad om de rest van de middag bij een koffiebar of Seats To Meet te werken.

Werken op afstand bij Seats To Meet

Ik doe dit nu gemiddeld twee keer per week en merk dat deze wisseling van omgeving mijn focus op een positieve manier beïnvloed.

Ik vraag me af, zijn er meer mensen die een soortgelijke manier van werken toepassen en een soort digitale nomade zijn? En wat zijn jullie ervaringen?

Geschreven door Jankees op 30 april 2014

We helpen je graag op weg!

We leren je graag beter kennen. Je kunt ons dan ook altijd bereiken via e-mail en telefoon voor vragen, opmerkingen, feedback, complimenten of zelfs als je alleen maar even een praatje wil maken.

Wist je dat...
  • Een applicatie in de cloud is? Je geboekte uren zijn altijd en overal online beschikbaar en op ieder device beschikbaar.
  • Veilig, betrouwbaar en altijd bereikbaar dankzij partners als Stripe, Cloud66 en DigitalOcean.
  • 14 dagen gratis en vrijblijvend te proberen.
  • Na de proefperiode maar € 7 (ex. BTW) per gebruiker per maand.