Werken op afstand: Remote

In het afgelopen jaar dat we Timi ontwikkeld hebben zijn er maar 8 weken geweest waarin we daadwerkelijk fysiek een ruimte deelden. De rest van de tijd werkten we op afstand. Dit is voor ons het bewijs dat je niet per sé bij elkaar hoeft te zitten om iets moois te maken.

Wij zijn een groot voorstander van werken op afstand, of 'Working remotely' zoals de Amerikanen het zo mooi noemen. Waarom? Omdat het nog meer voordelen heeft dan je zou denken.

Natuurlijk zijn er de voor de hand liggende voorbeelden zoals minder reistijd, je eigen dag indelen en thuis kunnen zijn wanneer er een monteur voor de HR ketel komt. Maar het feit dat je minder makkelijk gestoord kunt worden, of op een plek kunt gaan zitten die voor jou het beste werkt zijn voor ons de grotere 'perks' van het thuis werken.

Dit zijn slechts een paar van de voordelen van het werken op afstand. In het boek Remote van Jason Fried en David Heinemeier Hansson worden op een voortreffelijke manier alle voordelen op een rij gezet en op overtuigende wijze beargumenteerd.

Een exemplaar van Remote

Voor iedereen die graag thuis wil werken en gaat beginnen of zijn baas er van wil overtuigen is dit boek een must-read.

Naast dit boek valt er nog veel te leren en te ontdekken over thuiswerken. Zelf werken wij erg veel op afstand en zullen we vanaf nu regelmatig onze ervaringen en experimenten delen op dit blog.

Hier op mijn bureau ligt een ongelezen exemplaar van Remote die ik graag aan één van jullie zou willen geven. Laat op Twitter weten waarom jij Timi gebruikt en onder de tweets verloten we het boek. (Vergeet niet in je Tweet @timiapp te vermelden).

UPDATE: Het boek is gewonnen door Michiel van der Ros met deze Tweet.

Geschreven door Rowan op 21 april 2014

We helpen je graag op weg!

We leren je graag beter kennen. Je kunt ons dan ook altijd bereiken via e-mail en telefoon voor vragen, opmerkingen, feedback, complimenten of zelfs als je alleen maar even een praatje wil maken.

Wist je dat...
  • Een applicatie in de cloud is? Je geboekte uren zijn altijd en overal online beschikbaar en op ieder device beschikbaar.
  • Veilig, betrouwbaar en altijd bereikbaar dankzij partners als Stripe, Cloud66 en DigitalOcean.
  • 14 dagen gratis en vrijblijvend te proberen.
  • Na de proefperiode maar € 7 (ex. BTW) per gebruiker per maand.