Werken op afstand: koffie & Skype

Wanneer je net als wij veel op afstand werkt is communicatie ontzettend belangrijk. Niet alleen om misverstanden te voorkomen, maar ook simpelweg voor de sociale contacten. Daarom beginnen wij menig werkdag met een 'bakkie koffie op Skype'.

We schreven al eerder hoe Slack ons helpt met het stroomlijnen van de communicatie. Echter is chat te beperkt voor een gezellige conversatie. De dagen waarop wij allebei aan Timi werken beginnen dan ook met een verkapte Stand-up meeting via Skype.

Naast een enorme hoeveelheid 'blabla' bespreken we op dat moment (meestal rond een uur of 9) ook wat er de voorgaande dagen zoal gebeurt is, wat ons vandaag te doen staat en of er nog problemen zijn die eerst opgelost moeten worden.

Dit digitale koffieleuten zorgt niet alleen voor een vliegende start maar ook voor een goede sfeer en focus op de belangrijkste taken. Tevens zorgt deze ene meeting in de ochtend ervoor dat je de rest van de dag minder gestoord wordt en dus bijvoorbeeld minder vaak aan de telefoon zit.

Toegegeven; vaak blijven we niet binnen de gestelde 15 minuten die een Daily Scrum officieel voorschrijft. Maar ach, als het maar gezellig is toch? In ieder geval vinden wij dit een mooie tip voor kleine teams die veel op afstand werken; begin je dag op Skype met een kop koffie.

Geschreven door Rowan op 28 april 2014

We helpen je graag op weg!

We leren je graag beter kennen. Je kunt ons dan ook altijd bereiken via e-mail en telefoon voor vragen, opmerkingen, feedback, complimenten of zelfs als je alleen maar even een praatje wil maken.

Wist je dat...
  • Een applicatie in de cloud is? Je geboekte uren zijn altijd en overal online beschikbaar en op ieder device beschikbaar.
  • Veilig, betrouwbaar en altijd bereikbaar dankzij partners als Stripe, Cloud66 en DigitalOcean.
  • 14 dagen gratis en vrijblijvend te proberen.
  • Na de proefperiode maar € 7 (ex. BTW) per gebruiker per maand.