Hellofresh is ook Lean

Zo snel mogelijk iets lanceren, uitproberen en daarna pas verbeteren en de puntjes op de i zetten: de 'Lean' manier van werken, het Bob Ross ontwerp proces zoals we het al eerder noemden. Het is de moderne manier van product ontwikkeling, welke naam je er ook aan geeft. Als je web software ontwikkelt is dit makkelijker dan wanneer je met fysieke producten en complexe logistieke processen werkt. Toch lijkt Hellofresh er in te slagen ook op een dergelijke manier te werken.

Een doos vol eten van Hellofresh

Sinds ongeveer een jaar ben ik klant bij Hellofresh. Wekelijks leveren zij een box met verse groenten, vlees en alle ingrediënten en bijbehorende recepten om vijf dagen te kunnen koken. Iedere dinsdag is het dan ook weer een feest om die doos uit te mogen pakken en te kijken wat erin zit (een soort wekelijkse Sinterklaas voor volwassenen.)

Hellofresh vraagt iedere week om feedback op hun dienst, de recepten en de geleverde producten. Met grote regelmaat zie je daarom ook hun product met kleine stapjes beter worden.

Zo heeft bijvoorbeeld het receptenboekje al een aantal verbeteringen gehad door kleine toevoegingen als iconen of en wat water resistentere papiersoort.

Het Hellofresh receptenboekje, oud en nieuw

Ook zijn de papieren verpakkingen voorzien van branding, waar dit eerst niet het geval was, lijken porties groter geworden (of wij zijn minder gaan eten), worden de recepten steeds interessanter en vind je ineens toffe kaartjes in de brievenbus wanneer je niet thuis was op de bezorgtijd.

Het kaartje wat je in de bus aantreft wanneer je niet thuis was

De schattingen wat betreft de bezorgtijd worden steeds nauwkeuriger en de support die ze verlenen is sinds het begin al fantastisch en persoonlijk.

Ja, het klinkt als reclame voor Hellofresh op ons blog. Maar ik vindt het ontzettend interessant om een bedrijf te zien leren, verbeteren en groeien. Geen grote updates of complete herontwerpen. Ze lanceren iets en gaan het langzaam verbeteren op basis van feedback, stapsgewijs. Voor ons het bewijs dat deze Lean manier van werken (of hoe je het ook noemen wilt) ook heel goed toe te passen is buiten software ontwikkelingen en in bijvoorbeeld dienstverlening, fysieke producten en logistieke processen. Het is een mindset en als deze in het bedrijf geworteld is en bij iedereen bekend is gaat het vanzelf!

Geschreven door Rowan op 15 april 2014

We helpen je graag op weg!

We leren je graag beter kennen. Je kunt ons dan ook altijd bereiken via e-mail en telefoon voor vragen, opmerkingen, feedback, complimenten of zelfs als je alleen maar even een praatje wil maken.

Wist je dat...
  • Een applicatie in de cloud is? Je geboekte uren zijn altijd en overal online beschikbaar en op ieder device beschikbaar.
  • Veilig, betrouwbaar en altijd bereikbaar dankzij partners als Stripe, Cloud66 en DigitalOcean.
  • 14 dagen gratis en vrijblijvend te proberen.
  • Na de proefperiode maar € 7 (ex. BTW) per gebruiker per maand.