Het Bob Ross ontwerp proces

Tijdens het ontwikkelen van Timi streven we ernaar om updates of features zo snel mogelijk aan gebruikers te geven. Dat betekent dat ze soms heel minimaal qua functionaliteit zijn, nog wat bugs bevatten of nog niet goed uit ontworpen.

Het ontwerp van een applicatie is ontzettend belangrijk. Wij geloven er echter niet in dat je zonder feedback een complete functionaliteit (of nog erger: een hele applicatie) niet van tevoren uit kunt tekenen op papier. Daarom lanceren wij nieuwe elementen vaak snel en minimaal qua styling om er vervolgens in meerdere iteraties verbeteringen in aan te brengen.

Gekscherend zijn we dit het Bob Ross ontwerp proces gaan noemen, maar toen ik hier laatst aan zat te denken bleek deze term zo gek nog niet. Iedereen die Bob Ross weleens heeft zien schilderen weet dat hij grof begint en later meer detail aanbrengt. Laag na laag poetst hij als het ware een boom, een meer of mooie wolken tevoorschijn.

Onze manier van werken is vergelijkbaar, we beginnen grof; de contouren staan en de ruige vorm van de functionaliteit is zichtbaar. Daarna brengen we laag na laag meer detail aan. Uitlijnen, iconen, animaties, etc. Het enige verschil met Bob Ross is dat onze gebruikers een grote stem hebben in welk detail er toegevoegd gaat worden.

Geschreven door Rowan op 4 februari 2014

We helpen je graag op weg!

We leren je graag beter kennen. Je kunt ons dan ook altijd bereiken via e-mail en telefoon voor vragen, opmerkingen, feedback, complimenten of zelfs als je alleen maar even een praatje wil maken.

Wist je dat...
  • Een applicatie in de cloud is? Je geboekte uren zijn altijd en overal online beschikbaar en op ieder device beschikbaar.
  • Veilig, betrouwbaar en altijd bereikbaar dankzij partners als Stripe, Cloud66 en DigitalOcean.
  • 14 dagen gratis en vrijblijvend te proberen.
  • Na de proefperiode maar € 7 (ex. BTW) per gebruiker per maand.