Werken met Pull Requests

Bij het ontwikkelen van een applicatie als Timi worden heel wat regels code geschreven. Veel van deze code ziet echter nooit het daglicht omdat er altijd minstens twee paar ogen naar kijken en er daardoor veel geschrapt wordt. Dit doen we met behulp van Pull Requests.

Een Pull Request is een erg handige feature binnen Github die je heel goed kunt gebruiken voor code reviews, testing en proofreading. Zodra we aan een nieuw element beginnen te werken openen we direct een Pull Request voor die betreffende branch in Git. Op deze speciale pagina kun je alle stappen die een functionaliteit heeft doorlopen nalezen.

Commit overzicht dat duidelijk aangeeft wie wat gedaan heeft

In de screenshot hierboven kan je goed zien wat door wie is gedaan. Doordat we een duidelijk overzicht hebben van de nieuwe code merken we dat we veel alerter zijn op nette code, overbodige regels, bugs en testen we beter. Doordat het werk altijd twee keer wordt bekeken motiveren we elkaar om een betere en mooiere applicatie te maken.

Een pull request pagina

We wijzen elkaar op hierdoor dus op foutjes, verbeteringen e.d. en hierdoor blijven we continu van elkaar leren. Bijkomend voordeel; je kan in een pull request ook animated gifs gebruiken :)

GIF

Geschreven door Jankees op 29 januari 2014

We helpen je graag op weg!

We leren je graag beter kennen. Je kunt ons dan ook altijd bereiken via e-mail en telefoon voor vragen, opmerkingen, feedback, complimenten of zelfs als je alleen maar even een praatje wil maken.

Wist je dat...
  • Een applicatie in de cloud is? Je geboekte uren zijn altijd en overal online beschikbaar en op ieder device beschikbaar.
  • Veilig, betrouwbaar en altijd bereikbaar dankzij partners als Stripe, Cloud66 en DigitalOcean.
  • 14 dagen gratis en vrijblijvend te proberen.
  • Na de proefperiode maar € 7 (ex. BTW) per gebruiker per maand.