De eendagsvlieg: stel je hebt één dag, wat zou je maken?

Een beperking in tijd is erg handig wanneer je prioriteiten moet stellen. Als bootstrapped startup weten wij daar alles van. Maar stel je hebt tijd en geld genoeg, hoe kun je er dan toch voor zorgen dat je de juiste prioriteiten stelt?

Het komt bij ons regelmatig voor dat we één dag te besteden hebben. Maar wat ga je dan maken die dag? In ons achterhoofd houden we altijd onze klanten; hoe kunnen we zo veel mogelijk waarde leveren aan onze klanten, binnen de beperkte tijd die we hebben? Maar in een zee van tijd en geld wil deze vraag wel eens afdrijven of zelfs zinken.

"Stel je het is de allerlaatste dag om er aan te werken, wat zou je dan maken?"

Wanneer je iedere werkdag begint met deze instelling dwing je het stellen van prioriteiten af. Wat als morgen ons geld op is, wat zouden we dan vandaag nog willen leveren aan onze klanten? Timebox je project als een eendagsvlieg, met een duidelijk doel, een duidelijke prioriteit en zeer beperkte middelen.

Nu gaat de vergelijking met de eendagsvlieg niet helemaal op want een eendagsvlieg gaat meteen doen wat voor hem het belangrijkst is; zichzelf voortplanten. Nu staat 'jezelf voortplanten' tijdens veel projecten zelden bovenaan de backlog maar er is vast een andere feature die je te binnen schiet wanneer je jezelf de vraag stelt: wat als we nog maar 1 dag hadden om hier aan te werken?

Geschreven door Rowan op 8 mei 2014

We helpen je graag op weg!

We leren je graag beter kennen. Je kunt ons dan ook altijd bereiken via e-mail en telefoon voor vragen, opmerkingen, feedback, complimenten of zelfs als je alleen maar even een praatje wil maken.

Wist je dat...
  • Een applicatie in de cloud is? Je geboekte uren zijn altijd en overal online beschikbaar en op ieder device beschikbaar.
  • Veilig, betrouwbaar en altijd bereikbaar dankzij partners als Stripe, Cloud66 en DigitalOcean.
  • 14 dagen gratis en vrijblijvend te proberen.
  • Na de proefperiode maar € 7 (ex. BTW) per gebruiker per maand.