Houd jezelf gemotiveerd met een vision board

We noemden het al in onze eerdere blog over manieren om jezelf te motiveren: maak een vision board. Daar gaan we graag wat dieper op in, want hoe kan een collage jou helpen om gemotiveerd te blijven?

Wat is een vision board?

Een vision board is dus eigenlijk niets meer of minder dan een collage. Precies: plaatjes knippen en plakken. Dat klinkt een beetje basisschool, maar er zit wel een diepere gedachte achter. Je plakt namelijk plaatjes die iets betekenen voor jou en de doelen die je wilt bereiken. Eigenlijk dus wel iets meer dan gewoon een collage.

Waarom een vision board?

Een vision board is een samenvatting van je visie. Van de doelen die je graag wilt bereiken, waarom je die wilt bereiken en hoe je dat kunt doen. Natuurlijk kun je dit ook opschrijven en dat is ook echt geen slecht idee, maar een vision board maakt je gedachten en je bijbehorende tekst beeldend. Je kunt het ophangen bij je bureau, boven je bed of een andere plek waar je vaak bent. Zo word je altijd herinnerd aan wat je wilt bereiken zonder dat je daar iets voor hoeft te doen.

Hoe maak je een vision board?

Een goed vision board maken begint bij het onderzoeken van je motivatie, je wensen, je verlangens en je dromen. Dat mag iets verder gaan dan “ik wil een omzetstijging van 10%”. Want: waarom wil je die omzetstijging? Wat koop je daarvoor? Meer vrijheid of de mogelijkheid om je bedrijf uit te bouwen? Daar zit wezenlijk verschil in.

Formuleer eerst eens drie van deze wensen en doelen en kijk hoe je dit visueel kunt maken. Goede bronnen: Pinterest en Instagram. Instagram vooral om te kijken, Pinterest omdat je daar ook makkelijk mooie platen kunt opslaan en verzamelen op thema. Het inspireert om je doelen visueel te maken.

Pinterest is bovendien ook heel erg geschikt om mooie quotes te zoeken en vinden. En die werken ook goed op een vision board!

Knip en plak

Je kunt je vision board echt old skool maken met uitgeprinte, uitgeknipte en opgeplakte plaatjes, maar je kunt ook kiezen om het digitaal te maken in bijvoorbeeld Photoshop. Kies gewoon wat het beste bij je past.

Kijken maar!

Vision board klaar? Hang deze dan op een plek waar je vaak bent. Zo zie je consequent waar je het allemaal voor doet. En zie je het even niet meer zitten? Dan is één blik voldoende voor een powershot motivatie. Oh en: maak elk jaar of elk half jaar een nieuw vision board en bewaar de oude, want dat is altijd leuk om op terug te kijken.

Geschreven door Minke op 11 september 2015

We helpen je graag op weg!

We leren je graag beter kennen. Je kunt ons dan ook altijd bereiken via e-mail en telefoon voor vragen, opmerkingen, feedback, complimenten of zelfs als je alleen maar even een praatje wil maken.

Wist je dat...
  • Een applicatie in de cloud is? Je geboekte uren zijn altijd en overal online beschikbaar en op ieder device beschikbaar.
  • Veilig, betrouwbaar en altijd bereikbaar dankzij partners als Stripe, Cloud66 en DigitalOcean.
  • 14 dagen gratis en vrijblijvend te proberen.
  • Na de proefperiode maar € 7 (ex. BTW) per gebruiker per maand.