Timi in het wild: Rowan

Timi biedt je de vrijheid om uren te registreren zoals jij dat wilt. Het is daarom ook heel erg leuk om verhalen te horen over hoe Timi 'in het wild' zoal gebruikt wordt. Om jullie te inspireren zullen we op dit blog laten zien hoe wijzelf en anderen Timi toepassen in hun dagelijkse praktijk.

Aan mijzelf de eer om de spits af te bijten.

Naast mijn werkzaamheden aan Timi werk ik ook als freelance UX/UI designer. Als ondernemer is het bijhouden van mijn uren erg belangrijk zeker omdat ik ook per uur factureer en geen projecten op basis van fixed price doe. Ieder vergeten uur kost in mijn geval dus direct geld.

Ik heb een aantal doelen die ik met een urenadministratie wil bereiken. (1) Allereerst wil ik weten hoeveel uren ik 'billable' heb gewerkt en dus kan factureren. (2) Ik wil ook weten hoe de tijd per project is onderverdeeld per activiteit. (3) Daarbij wil ik ook alle uren die ik aan mijn bedrijf werk inzichtelijk hebben, dus ook alle niet facturabele uren.

Om dit te bereiken maak ik om te beginnen voor iedere nieuwe klus een Project aan. Hoe klein of hoe groot de klus is en/of het voor dezelfde klant is maakt niet uit.

Ieder facturabel uur dat ik registreer koppel ik aan een project én een activiteit. Op deze manier krijg ik inzicht in de onderverdeling per activiteit en zie ik bijvoorbeeld voor welke klanten ik veel uren productief kan werken en waar ik veel tijd kwijt ben aan besprekingen e.d. Dit inzicht is fijn voor latere inschattingen en om de klant eventueel op te attenderen.

Een time entry met project en activiteit

De niet facturabele uren boek ik enkel met Activiteit. Hierbij kun je denken aan administratie, het beantwoorden van e-mail, bezoeken van evenementen, reistijd, etc. Alle uren in mijn administratie die niet aan een project gekoppeld zijn, zijn dus uren aan mijn zaak en dus niet billable. Deze uren zijn natuurlijk wel belangrijk om te registreren om bijvoorbeeld inzicht te krijgen in de onderverdeling billable/non-billable en natuurlijk wanneer de Belastingdienst wil weten hoe ik mijn tijd heb gespendeerd.

Een time entry zonder project

Zelf werk ik veel met de timer omdat dit nu eenmaal in mijn systeem zit. Sinds een aantal jaar gebruik ik ze en wanneer je er eenmaal aan gewend bent vergeet je ze niet snel meer. Het helpt me ook te focussen op de taak die ik moet gaan voltooien, het starten van een timer dient in mijn geval dus ook echt als een startsein.

Een time entry met Timer die loopt

Binnenkort zal Jankees zijn werkwijze delen en we hopen dat het jullie zal inspireren. Mocht je Timi op een andere manier toepassen en dit graag met ons delen dan willen we je uitnodigen om aanvullingen te delen in comments of contact met ons op te nemen wanneer het tof lijkt een gastblog te schrijven.

Geschreven door Rowan op 2 mei 2014

We helpen je graag op weg!

We leren je graag beter kennen. Je kunt ons dan ook altijd bereiken via e-mail en telefoon voor vragen, opmerkingen, feedback, complimenten of zelfs als je alleen maar even een praatje wil maken.

Wist je dat...
  • Een applicatie in de cloud is? Je geboekte uren zijn altijd en overal online beschikbaar en op ieder device beschikbaar.
  • Veilig, betrouwbaar en altijd bereikbaar dankzij partners als Stripe, Cloud66 en DigitalOcean.
  • 14 dagen gratis en vrijblijvend te proberen.
  • Na de proefperiode maar € 7 (ex. BTW) per gebruiker per maand.