The infinite version

Al sinds sinds de jaren 80 werken software ontwikkelaars met versienummers. Denk bijvoorbeeld aan Windows 95, Windows 97 of aan iOS5, iOS6 enzovoort. Maar in het huidige tijdperk van web applicaties is dit niet meer nodig. Toch zijn is er nog heel veel online software met een versienummer.

Dat software in versies komt heeft twee redenen. Van oudsher waren diskettes of cd-rom’s de enige manier om een nieuwe versie bij de gebruiker te krijgen. En logischerwijs bevat software op een schijf een nummer, zodat je de versies uit elkaar kunt houden.

Een tweede reden, en misschien wel de belangrijkste, is dat veel softwarebedrijven hun klanten eenmalig laten betalen voor een applicatie (zogenaamde single purchase applications). Doordat klanten maar eenmalig betalen zijn nieuwe versies dé manier voor deze bedrijven om meer geld te verdienen. Je ziet dan ook dat de grotere software titels een jaarlijkse of twee jaarlijkse cyclus kennen zoals Photoshop, Office en de Apple Operating Systems.

Een nieuwe versie moet natuurlijk ook iets meer kunnen dan de oude. Nieuwe features horen dus bij een nieuwe release. Nu begrijp je ineens waarom Photoshop of Word zo verschrikkelijk veel functies bevatten en ontzettend complex worden.

We leven in een tijd waarin updates gemakkelijk via het internet gedistribueerd kunnen worden. Kleine aanpassingen in je software kun je met één druk op de knop bij je klanten krijgen.

Google’s zag dit als een van de eersten en omarmde deze nieuwe filosofie voor haar webbrowser Chrome; “the infinite version”. Wij hanteren voor Timi hetzelfde principe.

Wij zetten bijna dagelijks kleine aanpassingen online en daarmee is Timi dus continu in ontwikkeling.

Daarnaast vragen we onze klanten om een maandelijkse bijdrage en niet om eenmalige betaling. We bouwen natuurlijk wel door aan nieuwe features en updates, maar we doen dit niet om onze software opnieuw te verkopen, maar om deze beter te maken voor onze bestaande klanten. Wij zijn van mening dat je op deze manier een gezond software product kan maken.

Geschreven door Jankees op 5 februari 2015

We helpen je graag op weg!

We leren je graag beter kennen. Je kunt ons dan ook altijd bereiken via e-mail en telefoon voor vragen, opmerkingen, feedback, complimenten of zelfs als je alleen maar even een praatje wil maken.

Wist je dat...
  • Een applicatie in de cloud is? Je geboekte uren zijn altijd en overal online beschikbaar en op ieder device beschikbaar.
  • Veilig, betrouwbaar en altijd bereikbaar dankzij partners als Stripe, Cloud66 en DigitalOcean.
  • 14 dagen gratis en vrijblijvend te proberen.
  • Na de proefperiode maar € 7 (ex. BTW) per gebruiker per maand.