"Je moet je schamen!"

Inderdaad, je zou je moet schamen voor je eerste release, die eerste versie van je product die je live zet. Voel je geen schaamte? Dan heb je te laat gereleased!

“If you’re not embarrassed by your first product release, you’ve released too late”, zoals Reid Hoffman (co-founder van LinkedIn) het ooit introduceerde.

Het is een waarheid als een koe. De eerste versie van Timi die we lanceerden in mei 2013 vonden wij zelf niet mooi en werkte nog niet zoals wij dat graag zouden willen. We wilden het eigenlijk nog niet eens aan onze vrienden laten zien, bang voor de kritische reacties. De feedback die we kregen bleek echter ontzettend waardevol en een groot deel van de mensen die Timi toen probeerden is nu onze klant.

Dus stap over je schaamte en release je product. Mensen zijn veel vergeeflijker dan je denkt en de reacties, feedback en misschien zelfs het geld dat je ervoor terugkrijgt is het meer dan waard!

Als gids hebben we een aantal ‘slechte uitstelredenen’ verzameld. Wanneer je één van de volgende zinnen (of relevante variaties ervan in jouw context) hoort is het tijd om te releasen:

‘Ja, maar het design door de gehele applicatie is nog niet consistent.’

Alleen ontwerpers hechten hier waarde aan. Zijn ontwerpers niet je doelgroep? Releasen!

‘Okay, maar eerst wil ik dit lelijke stukje code nog verbeteren.’

Slechte reden. Nooit hoor je klanten zeggen dat ze een applicatie gebruiken omdat de code er netjes uit ziet. (Natuurlijk wel wanneer deze niet naar behoren werkt of langzaam is, maar dat is een ander verhaal).

‘We moeten eerst nog features X, Y en Z toevoegen hoor!’

Een lastige, maar vaak is het toevoegen van extra features geen goede reden om niet te releasen.

‘Ja, maar de site is nog niet geschikt voor mobiel.’

Wanneer je product het relevantst is in de mobiele context dan is het een must have. Een applicatie als Timi kan echter prima een poosje zonder.

’We kunnen maar één keer groots lanceren, dus dan moet het perfect zijn.’

De perfecte lancering bestaat niet en met veel bombarie lanceren valt sowieso niet mee in deze tijd. Gooi de boel live en ga langzaam feedback verzamelen en bouwen aan je naamsbekendheid.

’Maar wat als er ineens 10.000 mensen tegelijk op komen, dan knalt de server eruit!’

Gebeurde dat maar, dan heb je een fantastisch probleem! In ieder geval is het moment dat het gebeurt een goed moment om je er ook druk om te maken.

Geschreven door Jankees op 16 december 2014

We helpen je graag op weg!

We leren je graag beter kennen. Je kunt ons dan ook altijd bereiken via e-mail en telefoon voor vragen, opmerkingen, feedback, complimenten of zelfs als je alleen maar even een praatje wil maken.

Wist je dat...
  • Een applicatie in de cloud is? Je geboekte uren zijn altijd en overal online beschikbaar en op ieder device beschikbaar.
  • Veilig, betrouwbaar en altijd bereikbaar dankzij partners als Stripe, Cloud66 en DigitalOcean.
  • 14 dagen gratis en vrijblijvend te proberen.
  • Na de proefperiode maar € 7 (ex. BTW) per gebruiker per maand.