Poweruser tip: Aliassen

Dankzij Timi's tekstherkenning kun je razendsnel uren registreren, maar wist je ook dat je aliassen kunt aanmaken voor projecten en activiteiten waardoor je uren bijhouden nog makkelijker wordt?

Aliassen zijn woorden die je kunt gebruiken i.p.v. de daadwerkelijke project- of activiteit naam. Zelf heb ik voor de activiteit "meetings" de aliassen "bespreken", "bespreking", "besprekingen", "vergadering", "meeting", "bijeenkomst", "koffie" etc. aangemaakt. Deze aliassen maken het makkelijker om natuurlijke zinnen te maken waar mijn projecten en diensten uit herkend worden. Ik kan hierdoor bijvoorbeeld zeggen; "Ik heb een half uur koffie gedronken met een nieuwe klant". Deze registratie wordt dan geboekt onder "meetings".

Aliasen zijn trouwens ook persoonlijk, werk je in een team dan kan elk teamlid zijn eigen aliasen verzinnen.

Een alias kan van alles zijn. Je kunt denken aan synoniemen en dezelfde woorden in verleden tijd of meervoud zoals hierboven, maar ook andere gerelateerde woorden of personen kun je als alias gebruiken. Zo is "Jankees" bijvoorbeeld een alias voor het project Timi en zou ik een Meeting voor Timi als volgt noteren:

Aliassen in het invoervenster.

Hoe gebruiken jullie Timi's aliassen? Laat het weten in de comments, ik ben erg benieuwd!

Geschreven door Rowan op 16 juni 2014

We helpen je graag op weg!

We leren je graag beter kennen. Je kunt ons dan ook altijd bereiken via e-mail en telefoon voor vragen, opmerkingen, feedback, complimenten of zelfs als je alleen maar even een praatje wil maken.

Wist je dat...
  • Een applicatie in de cloud is? Je geboekte uren zijn altijd en overal online beschikbaar en op ieder device beschikbaar.
  • Veilig, betrouwbaar en altijd bereikbaar dankzij partners als Stripe, Cloud66 en DigitalOcean.
  • 14 dagen gratis en vrijblijvend te proberen.
  • Na de proefperiode maar € 7 (ex. BTW) per gebruiker per maand.