Podcasts: waar luistert team Timi zoal naar.

Ze worden almaar populairder: podcasts. Logisch, want ze zijn ideaal voor in de auto, het OV, een wandeling of tijdens het doen van saaie huishoudelijke klusjes. Wij luisteren er erg veel en hebben de afgelopen jaren leuke podcasts ontdekt die we graag met jullie willen delen. Dus wat luistert Timi zoal? In willekeurige volgorde:

Accidental Tech Podcast (ATP)

Een obscure tech podcast. Je moet redelijk wat technische kennis hebben om deze jongens te kunnen volgen, maar met name hun analyses van nieuwe Apple producten/geruchten en hardware innovaties zijn erg goed. Gewoon beginnen met luisteren. Door de eerste aflevering moet je misschien even heen bijten vanwege alle follow-up maar twee shows later kun je niet meer stoppen.

The Talkshow with John Gruber

Een podcast voor de Apple liefhebber. John Gruber is de man achter Daring Fireball en één van de bekendste Apple watchers. The Talkshow is zijn podcast. De afleveringen zijn wat aan de lange kant, maar de gesprekken zijn altijd erg interessant. Tip: John praat nogal langzaam (vandaar dat de shows zo lang duren) dus je kunt tijd besparen door de show op 1,5x te luisteren.

Hypercritical

Voordat ATP begon had John Siracusa zijn eigen podcast: Hypercritical. Dit was lange tijd dé favoriete podcast van Jankees. Helaas is de serie gestopt, maar de meeste afleveringen zijn nog steeds erg relevant.

Seanwes podcast

Sean McCabe en Ben Toalson praten over business, personal development, productiviteit, etc. Twee jonge gasten met interessante onderwerpen. Niet iedere show is wellicht even relevant voor je, maar ik weet zeker dat er ook hele goede adviezen voor jou tussen zitten.

Ask Pat

Pat Flynn is mister passive income. Hij beantwoordt iedere werkdag een ‘online business question’ van een luisteraar. De afleveringen duren zo’n 10 minuten en de onderwerpen zijn erg divers. Ik ben geen subscriber meer van deze podcast omdat ik een aantal vragen niet relevant vindt. Toch check ik wekelijks even zijn feed om te kijken of er nog interessante onderwerpen tussen staan.

The Tim Ferriss Show

De auteur van de “4 hour workweek” heeft ook zijn eigen podcast. Hij wisselt langere interviews met mensen als Arnold Schwarzenegger af met korte essays. Met name deze essays zijn vaak productiviteit pareltjes.

Let's make mistakes

Mike Monteiro (auteur van “Design is a job”) praat samen met Jessie Char wekelijks over werken als ontwerper. Althans, dat zijn ze van plan. Vaak gaat een groot deel van de show helemaal nergens over, maar is het ontzettend grappig om te luisteren. Samengevat: een leerzame podcast voor een design professional met een hele hoge entertainment waarde.

Isometric Show

Hou je van games? Dan is dit een podcast voor jou. Een panel bestaande uit drie dames en een heer praten over de meest uiteenlopende games. Van Triple A titels tot veel minder bekende spellen op iOS of Steam. Het unieke aan deze podcast is de vrouwelijke inbreng. De vier hosts hebben het enorm gezellig en allemaal een unieke visie op games en de gamesindustrie. Zelfs als je niet gamed is deze podcast een aanrader, want na het luisteren van een aantal afleveringen weet ik zeker dat je zin krijgt om te spelen.

The Bike Shed

The Bike shed gaat over web development. Let op: ze gaan heel diep in op de technische aspecten, vooral voor de echte techneuten dus.

Giant Robots Smashing into other Giant Robots

Zoals je misschien weet is Timi gemaakt in Ruby on Rails. Giant Robots is ook een tech podcast voor de technici die zich focust op deze taal.

Back to work

Een productivity podcast die al erg lang bestaat (ondertussen al 244 episodes van meer dan een uur). Het is een mengelmoes van Apple, tech maar ook koetjes en kalfjes maar altijd werk gerelateerd. De show hosts zijn Dan Benjamin en Merlin Mann, de eigenaar van 43 Folders en de bedenker van de term "Inbox Zero”.

Geschreven door Rowan op 7 april 2015

We helpen je graag op weg!

We leren je graag beter kennen. Je kunt ons dan ook altijd bereiken via e-mail en telefoon voor vragen, opmerkingen, feedback, complimenten of zelfs als je alleen maar even een praatje wil maken.

Wist je dat...
  • Een applicatie in de cloud is? Je geboekte uren zijn altijd en overal online beschikbaar en op ieder device beschikbaar.
  • Veilig, betrouwbaar en altijd bereikbaar dankzij partners als Stripe, Cloud66 en DigitalOcean.
  • 14 dagen gratis en vrijblijvend te proberen.
  • Na de proefperiode maar € 7 (ex. BTW) per gebruiker per maand.