Timi's tekst invoer is vernieuwd!

Een aantal van onze klanten is er al een tijdje mee aan het testen, maar vanaf vandaag kan iedereen er mee aan de slag: Timi’s nieuwe tekstinvoer.

Het kloppend hart van Timi, dé plek waar iedereen zijn urenregistratie begint, heeft een facelift gehad. Niet alleen technisch, maar ook visueel.

Sinds de lancering van Timi in 2013 zijn we continu bezig geweest met het verbeteren van Timi’s invoer. Maar dankzij de komst van nieuwe inzichten en technieken komt er een moment waarop het goed is om opnieuw te beginnen.

Maar wat is er dan zoal veranderd?

In 2018 was dat moment aangebroken. We hebben alles van de grond af opnieuw gebouwd en verbeterd waar het nodig was terwijl de herkenbaarheid gewaarborgd bleef. Hieronder vind je belangrijkste wijzigingen op een rij.

Markeren van herkende woorden

Om te beginnen is het nu veel duidelijker wanneer Timi iets herkend heeft dankzij de markering om de herkende woorden. Telkens wanneer Timi een tijdstip, aantal uren/minuten, project of activiteit herkend wordt deze tekst van een blauwe achtergrond voorzien.

De tekstinvoer markeert automatisch de herkende woorden met een lichtblauwe achtergrond.

Ter plekke wijzigen

Misschien wel de grootste nieuwe toevoeging is de mogelijkheid om ter plekke een entry te wijzigen. Wil je toch op een ander project wil boeken zonder de tekst aan te passen? Geen probleem, je kunt het vanaf nu direct tijdens het invoeren aanpassen.

Met de nieuwe dropdowns kun je ter plekke je invoer wijzigen.

Opslaan en timer starten

Een kleine handige functionaliteit die we toegevoegd hebben is de optie om op te slaan en tegelijkertijd een timer te starten. Ben je bijvoorbeeld een uur geleden met iets begonnen waar je nu nog steeds mee bezig bent, dan kun de reeds geregistreerde tijd opslaan en de timer direct weer starten.

Dankzij de tweede knop kun je direct opslaan én een timer starten tegelijkertijd.

Onder motorkap

De allergrootste wijziging is helaas niet zichtbaar. Waar de oude tekstinvoer gebouwd was in het Javascript framework Backbone is de nieuwe compleet opnieuw gemaakt in React. Dit nieuwe framework maakt het voor ons vele malen makkelijker om in de toekomst nieuwe features toe te voegen en de tekstherkenning slimmer te maken. Voor degenen die hier graag meer over willen weten zullen we binnenkort een blogpost schrijven over de technische aspecten.

Dit is nog maar het begin..

De tekstinvoer is visueel flink verbeterd, maar nu de rest nog. Achter de schermen zijn we al druk bezig met bijvoorbeeld een opgefriste weekviewer en grote update voor de Rapportages pagina’s.

Zoals altijd horen we graag van jullie, dus aarzel niet om je feedback hier achter te laten in de comments of om ons een bericht te sturen via e-mail of chat.

Geschreven door Rowan op 7 november 2018

We helpen je graag op weg!

We leren je graag beter kennen. Je kunt ons dan ook altijd bereiken via e-mail en telefoon voor vragen, opmerkingen, feedback, complimenten of zelfs als je alleen maar even een praatje wil maken.

Wist je dat...
  • Een applicatie in de cloud is? Je geboekte uren zijn altijd en overal online beschikbaar en op ieder device beschikbaar.
  • Veilig, betrouwbaar en altijd bereikbaar dankzij partners als Stripe, Cloud66 en DigitalOcean.
  • 14 dagen gratis en vrijblijvend te proberen.
  • Na de proefperiode maar € 7 (ex. BTW) per gebruiker per maand.