Lean billing

Wanneer je een nieuw product lanceert wil je zo snel mogelijk valideren of het idee aansluit bij de wensen van je potentiële klanten. Zo zijn we met Timi begonnen bij de kern van het product, de tekstherkenning. En na het toevoegen van een aantal andere basis functionaliteiten rees al snel de vraag; vinden onze gebruikers Timi zo bruikbaar dat ze er elke maand € 7,- voor willen betalen?

Een belangrijke vraag wanneer je bedenkt dat het ons doel is om van Timi niet alleen een mooie applicatie te maken, maar ook een goed lopend bedrijf.

Helaas komt er heel wat kijken bij het bouwen van een geautomatiseerd betalingssysteem. Het compleet ontwikkelen van een dergelijke feature ging dan ook te ver om antwoord te krijgen op onze vraag. Er moest een snellere manier bestaan.

"Waarom sturen we niet gewoon een factuur die men per bank overboeking kan betalen? Misschien minder gemak, maar op die manier weten we wel snel of Timi wat waard is voor onze gebruikers!"

Inderdaad, het bleek een hoop handwerk, maar veel minder werk dan het complete betaalsysteem bouwen.

Een paar maanden later waren onze gebruikers klanten geworden en konden we met gerust hart meer tijd en energie in Timi steken, en met veel vertrouwen aan de slag met het daadwerkelijk bouwen van het geautomatiseerde betaalsysteem.

Veel te vaak horen we dat er enorme hoeveelheden tijd in applicaties en features is gestoken die niemand gebruikt. Dat is zonde van de tijd en het geld.

Omdat we maar met zijn tweeën zijn en nog niet fulltime aan Timi kunnen werken willen we dat ieder gewerkt uur ook daadwerkelijk waardevol is. Daarom proberen we iedere grote ingreep in Timi op deze manier te benaderen. De vraag die we dus telkens stellen is, hoe kunnen we onze aanname zo snel mogelijk valideren?

Geschreven door Rowan op 17 februari 2014

We helpen je graag op weg!

We leren je graag beter kennen. Je kunt ons dan ook altijd bereiken via e-mail en telefoon voor vragen, opmerkingen, feedback, complimenten of zelfs als je alleen maar even een praatje wil maken.

Wist je dat...
  • Een applicatie in de cloud is? Je geboekte uren zijn altijd en overal online beschikbaar en op ieder device beschikbaar.
  • Veilig, betrouwbaar en altijd bereikbaar dankzij partners als Stripe, Cloud66 en DigitalOcean.
  • 14 dagen gratis en vrijblijvend te proberen.
  • Na de proefperiode maar € 7 (ex. BTW) per gebruiker per maand.