Timi blijft bij haar leest.

Timi wordt vaak geprezen om haar eenvoud, gebruiksgemak en flexibiliteit. Tegelijkertijd krijgen we vanzelfsprekend veel verzoeken voor nieuwe features, uitbreidingen en koppelingen. Veel daarvan kunnen en realiseren we ook. Vandaag leggen we echter graag uit waarom we deze veelgevraagde feature niet gaan toevoegen aan Timi (maar bieden we je wel een oplossing!): de kilometerregistratie.

Schijn bedriegt

Het ligt ogenschijnlijk dicht bij elkaar: uren registreren en kilometers bijhouden. Veel van Timi’s klanten zijn ondernemers en kunnen zodoende kilometers declareren bij opdrachtgevers en/of de Belastingdienst. Hoe handig zou dat zijn in één pakket? Heel handig, lijkt het. Maar het toevoegen van kilometerregistratie aan Timi heeft verregaande consequenties voor de applicatie.

Meer features = meer complexiteit.

En wij zijn er bij Timi nou juist zo trots op dat we de applicatie eenvoudig kunnen houden. Niet alleen in gebruik, maar ook in beheer. Een hogere complexiteit in de applicatie betekent ook meer werk bij wijzigingen, bij het doorvoeren van nieuwe elementen en bij de doorontwikkeling van de applicatie. En meer werk door complexiteit kan daarmee betekenen dat Timi duurder zou worden voor de gebruikers. Voor jou. En dat willen we niet. 
Daarom blijven we voor nu bij onze leest. Timi registreert uren en geeft je inzicht in die uren. Daar ligt onze focus, we willen dat zo goed mogelijk doen. Het liefst worden we de beste.

Kimi

Zijn we nu eigenwijze, niet naar hun gebruikers luisterende developers en laten we geld liggen? Dat laatste waarschijnlijk wel, maar daar zijn we Timi niet om begonnen. En eigenwijs? Niet luisteren? Daar zijn we het niet mee eens. Bekijk bijvoorbeeld onze excel spreadsheet voor het bijhouden van je kilometerregistratie hieronder eens. En weet dat als we Timi goed genoeg vinden, we zeker kijken naar de mogelijkheden voor nieuwe tools die het leven van onze klanten makkelijker maken. We zijn nog lang niet klaar, dus heb geduld. En wie weet presenteren we dan binnenkort Kimi (naamsuggesties welkom! :)). Tot die tijd maken we Timi alleen maar beter. Beloofd.

Team Timi’s kilometer spreadsheet

Tot zover de uitleg. Nu hulp, want kilometers registeren en bijhouden is een uitdaging. Daarom hebben we besloten de kilometerspreadsheet die wordt gebruikt door team Timi, te upgraden en delen met jullie. Wie weet hebben jullie er wat aan!

Wij gebruiken zelf een Numbers (Excel) bestand waarin we onze kilometers noteren. Omdat we veel dezelfde reizen maken (naar kantoor, vaste klanten of vaste werkplekken) is het invoeren vaak een kwestie van copy-pasten en de datum aanpassen. En een excel spreadsheet leent zich hier prima voor!

We hopen dat het voor jullie net zo goed werkt als voor ons, en natuurlijk zijn alle opmerkingen, ideeën en feedback welkom in de comments. Welke oplossingen gebruiken jullie zelf?

Geschreven door Rowan op 23 maart 2015

We helpen je graag op weg!

We leren je graag beter kennen. Je kunt ons dan ook altijd bereiken via e-mail en telefoon voor vragen, opmerkingen, feedback, complimenten of zelfs als je alleen maar even een praatje wil maken.

Wist je dat...
  • Een applicatie in de cloud is? Je geboekte uren zijn altijd en overal online beschikbaar en op ieder device beschikbaar.
  • Veilig, betrouwbaar en altijd bereikbaar dankzij partners als Stripe, Cloud66 en DigitalOcean.
  • 14 dagen gratis en vrijblijvend te proberen.
  • Na de proefperiode maar € 7 (ex. BTW) per gebruiker per maand.