Hoe Timi werd ontwikkeld in de auto

De beste gesprekken vinden vaak niet plaats aan de vergadertafel. Vaker heb je ze in de keuken van een goed feest, met wat vrienden aan de bar, tijdens een wandeling of in de auto.

Een lange autorit is een zeer vruchtbare bodem voor een goed gesprek en toffe ideeën. Het doet me regelmatig denken aan '24 uur met' waarin Theo Maassen 24 uur opgesloten zit met een BN'er. Tijdens zo'n etmaal maken we vaak op een andere manier kennis met deze persoon en leren we hem/haar beter kennen dankzij de duur van het gesprek en de besloten ruimte.

Begin 2012 werkten Jankees en ik allebei freelance aan hetzelfde project in Amsterdam. We komen beiden uit Brabant dus we besloten om dagelijks samen met de auto de rivieren over te steken. Tijdens deze dagelijkse 2 uur durende rit is Timi ontstaan.

Het begon met een irritatie die de ander herkent en een oplossing waar we ons beiden in konden vinden. Daarop volgde al snel een stroom aan ideeën. Toen kwam de volgende dag, de gedachten hadden even kunnen bezinken en werd het volgende laagje op het idee gemetseld. Na een paar dagen werd er in de auto zelfs een backlog gemaakt en de week erop al gewerkt aan een prototype. Allemaal in de auto.

We hebben allemaal een hekel aan lange dagelijkse woon-werk reizen, maar het feit dat Timi zonder die reizen niet was ontstaan maakt de dagelijkse file marteling wat dragelijker.

Geschreven door Rowan op 26 januari 2014

We helpen je graag op weg!

We leren je graag beter kennen. Je kunt ons dan ook altijd bereiken via e-mail en telefoon voor vragen, opmerkingen, feedback, complimenten of zelfs als je alleen maar even een praatje wil maken.

Wist je dat...
  • Een applicatie in de cloud is? Je geboekte uren zijn altijd en overal online beschikbaar en op ieder device beschikbaar.
  • Veilig, betrouwbaar en altijd bereikbaar dankzij partners als Stripe, Cloud66 en DigitalOcean.
  • 14 dagen gratis en vrijblijvend te proberen.
  • Na de proefperiode maar € 7 (ex. BTW) per gebruiker per maand.