Het Timi winkeltje

We ontvangen veel reacties van onze klanten. Feedback, kritiek, verzoekjes. Soms positief en soms negatief. Daarnaast verkopen we natuurlijk maandelijks heel wat "Timi's". Je zou het kunnen zien als allemaal klanten die het Timi winkeltje in en uit lopen.

Ons Timi winkeltje is geheel digitaal, toch stel ik me regelmatig voor hoe het zou zijn als het echt een fysieke winkel was. Dat levert natuurlijk meteen een heel grappig beeld op van mensen die maandelijks een doosje Timi komen kopen, maar tegelijkertijd zet het je ook aan het denken over wat we kunnen leren van de fysieke winkel.

Met een compleet digitaal en online product is écht persoonlijk contact lastig. Je ziet dan ook vaak dat het maar helemaal vergeten wordt. Maar wanneer je goed naar de dorps kruidenier kijkt zijn er een aantal simpele lessen die we toe kunnen passen.

Welkom

Stap bijvoorbeeld eens binnen in een kleine winkel en men heet je direct welkom en vraagt of ze je ergens mee van dienst kunnen zijn. Wij passen dit toe door iedere nieuwe aanmelding te verwelkomen met een korte persoonlijke e-mail die we handmatig sturen.

Benaderbaar

De kruidenier is benaderbaar, hij is fysiek aanwezig en je kunt makkelijk op hem afstappen. Er zijn geen drempels zoals vervelende formulieren of wachttijden om een vraag aan hem te kunnen stellen. Natuurlijk is benaderbaar zijn lastiger in de digitale wereld, maar door bijvoorbeeld onze mobiele nummers onder iedere e-mail te zetten geven we aan dat je ons altijd kunt bellen wanneer je hulp nodig hebt.

Vragen stellen

Heb je een vraag? Dan wordt er de tijd voor je genomen en gekeken naar jouw specifieke geval en hoe men je daarmee kan helpen. Dezelfde benadering gebruiken we voor iedere vraag die bij ons binnenkomt. Helaas kunnen we niet altijd iedereen helpen, maar ik vermoed dat dit ook voor de kruidenier geldt.

Tastbaar product

Vaak verlaat je de winkel met een tastbaar product, in een plastic tasje met een bonnetje. Timi is niet makkelijk in een tasje te stoppen. Toch geloven wij erg in de waarde van iets tastbaars, een fysieke belichaming van je product. Daarom sturen wij iedere nieuwe klant een kaartje om ze te bedanken en veel succes te wensen.

Een fijne dag nog!

Wanneer je de winkel weer verlaat wenst men je een fijne dag, ook al heb je niks aangeschaft. Ook dit kleine gebaar hebben we inmiddels verwerkt tot een e-mail waarbij we iedereen waarvan de proefperiode verloopt van een leuke e-mail te voorzien om ze te bedanken voor hun tijd.

We zijn een 'hippe' bootstrapped startup met de ouderwetse waarden van een dorps kruidenier. Persoonlijk contact, benaderbaar zijn en fantastische support staan bij ons hoog in het vaandel.

Stel jezelf eens de vraag "Hoe zou mijn bedrijf eruit zien als het een fysieke winkel was?" Alleen al het maken van de voorstelling zal je in eerste instantie doen glimlachen en daarna van waardevolle inzichten voorzien.

Geschreven door Rowan op 17 april 2014

We helpen je graag op weg!

We leren je graag beter kennen. Je kunt ons dan ook altijd bereiken via e-mail en telefoon voor vragen, opmerkingen, feedback, complimenten of zelfs als je alleen maar even een praatje wil maken.

Wist je dat...
  • Een applicatie in de cloud is? Je geboekte uren zijn altijd en overal online beschikbaar en op ieder device beschikbaar.
  • Veilig, betrouwbaar en altijd bereikbaar dankzij partners als Stripe, Cloud66 en DigitalOcean.
  • 14 dagen gratis en vrijblijvend te proberen.
  • Na de proefperiode maar € 7 (ex. BTW) per gebruiker per maand.