Goed nieuws voor developers: Timi heeft een API gekregen!

De afgelopen weken was hij al beschikbaar als BETA voor een selecte groep Timi klanten, maar vanaf nu is hij publiek beschikbaar: de Timi API.

De API stelt je in staat koppelingen en integraties te realiseren met bijvoorbeeld eigen administratie systemen of handige tools te ontwikkelen zoals het boeken van uren via e-mail, Slack of Twitter. De mogelijkheden zijn eindeloos, met als voorwaarde dat je wel de nodige programmeer kennis nodig hebt.

Wat kan er op dit moment met de API?

Je kunt momenteel uren, projecten, activiteiten en klanten op halen uit je Timi account om hier vervolgens mee te doen wat jij wil. Daarnaast kun je ook uren boeken en bewerken via de API, waarbij Timi tekstherkenning zal toepassen op hetgeen je gestuurd hebt. De tekstherkenning is ook te overschrijven door velden als bijvoorbeeld tijd, project of activiteit expliciet mee te sturen.

Hoe steekt het technisch in elkaar?

Het is een JSON REST api waar je doormiddel van Basic Authenticatie of doormiddel van URL parameters gegevens kan ophalen of versturen.

De complete informatie vind je in de API documentatie.

Verder heb je alleen een Timi account en de API token nodig (dat je op je profiel pagina kunt vinden) om aan de slag te kunnen.

Zelf willen we ook de komende tijd toffe uitbreidingen bouwen op Timi met deze API. Maar daarnaast zijn we nog nieuwsgieriger naar waar jullie mee aan de slag gaan. Het is onze wens om over enige tijd de leukste integraties te vermelden op de homepage en bij de API documentatie.

Wil je meer informatie of heb je een specifieke vraag? Neem dan gerust contact op met mij (085-3035298 of jankees@timiapp.com).

Geschreven door Jankees op 1 april 2016

We helpen je graag op weg!

We leren je graag beter kennen. Je kunt ons dan ook altijd bereiken via e-mail en telefoon voor vragen, opmerkingen, feedback, complimenten of zelfs als je alleen maar even een praatje wil maken.

Wist je dat...
  • Een applicatie in de cloud is? Je geboekte uren zijn altijd en overal online beschikbaar en op ieder device beschikbaar.
  • Veilig, betrouwbaar en altijd bereikbaar dankzij partners als Stripe, Cloud66 en DigitalOcean.
  • 14 dagen gratis en vrijblijvend te proberen.
  • Na de proefperiode maar € 7 (ex. BTW) per gebruiker per maand.